Укр
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
Графік роботи:

Будні: 9:00–17:00

Сб: 10:00–13:00

Вс: Вихідний

0

Чавунний посуд

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Напевно, одне з основних та найбільш популярних питань, які ми чуємо від покупців-це «ЯКИЙ КАЗАН ВИБРАТИ?»
Давайте зупинимося на цьому питанні детальніше і розберемо всі нюанси.

Отже:

1. Який казан краще алюмінієвий чи чавунний?
На наш погляд відповідь очевидна: звичайно чавунна!

Все дуже просто: чавун-сплав металу, який має дуже високу теплопровідність і чудову теплоємність. Якщо говорити простіше, то він довше нагрівається і, природно, більше часу зберігає тепло. І що найголовніше поступово розподіляє тепло по всій поверхні. Приготовлена страва в чавунному казані буде ароматна, ніжна і, звичайно, смачна.

Порада: не женіться за дешевизною, тому що можна купити казан чавунний не дуже хорошої якості, наприклад вилитого не з харчового, а технічного чавуну або взагалі не чавунний, а сталевий!

В основному такі казани продають на ринках і перевірити, наскільки він зроблений за ГОСТом, Ви не зможете.

Остерігайтесь виробів і купуйте якісний посуд від заводу-виробника!

2. Який обсяг казана купити?
Тут потрібно зрозуміти, де ви плануєте використовувати казан будинку або на вулиці.

Якщо використання передбачається у домашніх умовах, то максимальний об'єм 6 літрів. Так як при використанні казани більшого об'єму, наприклад 8-10 літрів, буде займати велику кількість місця на плиті і повністю нагріти його як на багатті буде досить складно і як наслідок займе дуже багато часу.

Казани об'ємом 8-9 літрів краще купувати, якщо ви хочете, щоб він був універсальний для дому та вулиці.

Котел для вулиці - це зовсім інша справа, тут рамок з літражу немає.

Найголовніше правило при виборі, не брати впритул, краще зробити вибір на користь більшого обсягу, так як при готуванні потрібен запас місця у верхній частині для подушки гарячого повітря. Саме завдяки цьому ваша страва приготується швидше та якісніше. І плюс зручність у приготуванні: легко заважати, накладати їжу. Наприклад, казан чавунний 12 літрів, на наш погляд, є універсальним у такому разі.

3. Який казан краще з плоским дном чи круглим?
Тут усе просто.

Для вуличного застосування краще взяти напівсферу з круглим дном. Оскільки язики полум'я огортає його рівномірно. Єдиний мінус те, що в процесі користування його потрібно ставити на плоску поверхню, а маючи таке дно посуд стає нестійким.

Але рішення є. Використовуйте спеціальну підставку на стіл або триногу.

Для домашнього та універсального використання краще вибрати з плоским дном, щоб поставити його на плиту або на мангал, скориставшись решіткою-у тому випадку, якщо у вас немає пічки під казан.

4. Що можна готувати в казані, крім плову?
Якщо ви думаєте, що в казані можна готувати тільки плов, ви помиляєтеся.

Хашлама – тушковане м'ясо зі спеціями. Чахохбілі-рагу з м'яса з овочами. Лагман - суп з домашньою локшиною або локшина з м'ясом і соусом (все залежить від кількості бульйону). Шурпа - блюдо з м'яса, може бути і першим, і другим. Шашлик у казані. Тушені реберця. Картопля з м'ясом і це не межа кулінарних шедеврів.

Відповідь на це запитання: «Все, що завгодно!».

Вгору